Святковий бранч із білим вином: рецепти та ідеї

Святковий бранч - це більше, ніж просто обід. Це стан душі, коли хочеться зупинитися, розслабитися і дати собі трохи більше, ніж зазвичай, особливо якщо ви розпочинаєте день із келиха охолодженого білого вина в приємній компанії. Ідеальний бранч - це простота без надмірностей і легкість без метушні. Такий формат ідеально підходить для невеликого сімейного свята, зустрічі з друзями, дня народження або навіть тихого вечірнього побачення. Це чудова можливість організувати розкішний святковий захід, в якому не буде рясного меню, але буде багато смаків, ароматів і, звичайно ж, гарного настрою.

Святковий бранч із білим вином: рецепти та ідеї

Біле вино ідеально підходить для концепції бранча, тому що воно не надто важке, але досить виразне, щоб доповнювати як солодкі, так і солоні страви. Різні види цього алкоголю, від мінерального сухого шардоне до яскравого фруктового рислінгу, пропонують безліч кулінарних поєднань для експериментів. Якщо ви шукаєте брендовий недорогий напій, можете купити сухе біле вино онлайн у магазині Фоззі.

Що приготувати на бранч із білим вином?

Залежно від часу, приводу і настрою бранч можна сервірувати як у вигляді фуршету з невеликими стравами і закусками, так і у вигляді неквапливого застілля з основною стравою і десертом. Головне, щоб меню було збалансованим, включно з чимось солоним, чимось теплим, кількома яскравими салатами і, звісно ж, десертом. Особливу увагу варто приділити подачі: гарний посуд, свіжі квіти, відповідний музичний супровід тощо.

Ось кілька ідей рецептів, які допоможуть вам зібрати незабутній святковий бранч із білим вином:

  • на закуску підійдуть брускети з козячим сиром, інжиром і медом, бельгійські вафлі з лососем, сирна тарілка з виноградом і оливками;
  • як салати можна подати легкий мікс із руколою, грушею і блакитним сиром, цитрусовий салат із фенхелем і м'ятою, а також теплий салат із куркою й авокадо;
  • якщо ви хочете подавати основні страви, зверніть увагу на кіш із броколі, беконом і сиром, овочеву фритату, запечений лосось зі спаржею;
  • на десерт підійдуть свіжі фрукти, порційна панна-котта, йогуртовий мус із медом і гранолою.

Що стосується вин, зверніть увагу на Совіньйон блан (має легкий трав'янистий, освіжаючий смак), Шардоне (вирізняється більш насиченим смаковим профілем), Рислінг (має тонку солодкість), а також ігристі купажі Креман або Просекко. Не бійтеся пробувати нові рецепти, поєднання і подачі, тільки так ви зможете насолодитися смачною їжею, неспішним спілкуванням і легкістю моменту.